Decorative pattern
Decorative cotton image

Brez zavržene hrane! 5 nasvetov za manj zavržene hrane

Paloma 05 Web Naslovna Zavrzena Hrana Decorative shadow Decorative cotton image

Vsako leto zavržemo približno eno tretjino hrane, ki jo kupimo. Včasih pozabimo na rok trajanja, živilo shranimo na neprimeren način ali pa si preprosto skuhamo preveliko porcijo – hrana tako namesto na našem krožniku konča v smeteh. Kaj je torej najboljša rešitev, da se izognemo zavrženi hrani?

Decorative background
Paloma 05 Web Zavrzena Hrana 04
 

1. Bodimo pazljivi na rok trajanja

Velikokrat se zgodi, da na določena živila preprosto pozabimo. Živila s kratkim rokom trajanja postavite v ospredje ali pa na police, ki so vedno v vašem vidnem polju. Najbolj pokvarljiva živila so mlečni izdelki in pa seveda sveže sadje in zelenjava – na njih bodite še posebej pazljivi! 

Paloma 05 Web Zavrzena Hrana 02
 

2. Trik za sveže sadje in zelenjavo!

Solata, brokoli, zelena in mlada čebula so kot cvetlice, zato bodo ostale sveže dlje časa, če jih shranite v posodi z vodo. Za svežino zelenjave pa lahko poskrbite tudi s papirnato brisačko – v predal z zelenjavo dodajte papirnato brisačko Paloma PRO Food, ki bo vpila odvečno vlago, ki počasi izpareva iz zelenjave in jo s tem ohranila svežo dlje časa! 

Paloma 05 Web Zavrzena Hrana 05
 

3. Sveži recepti iz »starih« živil

Ni vsa stara hrana za v smeti! Rjave banane lahko uporabite za pregrešno okusen bananin kruh, zgubane paradižnike za paradižnikovo juho, star kruh pa za drobtine ali hrustljave krutone za cezarjevo solato. Zato preden hrano zavržete, ker je že dobila gubice – preverite, če lahko iz nje ustvarite okusno jed, ki bo presenetila vse domače. 

Paloma 05 Web Zavrzena Hrana 03
 

4. Včerajšnje kosilo – današnja večerja

Nihče ne mara hladnega pire krompirja – vsi pa obožujemo njoke ali pa marelične cmoke! Pire krompir, ki je še ostal od včerjašnjega kosila, lahko preprosto reciklirate v okusne domače njoke, že kuhano in pečeno zelenjavo uporabite za quiche, rižoto pa morda za slastne italijanske arancine. 

Paloma 05 Web Zavrzena Hrana 01
 

5. Manjše porcije – večji prihranek

Včasih se zgodi, da skuhamo prevelike obroke – še posebej, ko kuhamo testenine ali pa rižote.  Količino špagetov za eno osebo lahko odmerite kar s pomočjo prazne plastenke – špagetov za eno osebo je dovolj, ko z njimi zapolnite širino vratu plastenke. V primeru, da so vam zadišali metuljčki ali polžki – krožnik napolnite malo pod mejo, za katero pričakujete, da jo bodo dosegle kuhane testenine. Če pa vseeno skuhate preveč, na večerjo preprosto povabite prijatelja! 

Skupaj smo tako lahko trajnostni, poskrbimo za okolje in našo denarnico, poleg tega pa s čim manj zavržene hrane poskrbimo tudi za lepši jutri! 

Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.