Decorative pattern
Decorative cotton image

O podjetju

Panorama Paloma
 

Predstavitev družbe

Paloma je delniška družba s 150 letno tradicijo proizvodnje in trženja higienskih papirjev v Evropi in tržni vodja na področju jugovzhodne Evrope. Podjetje je pretežno izvozno naravnano. Letna kapaciteta znaša 87.000 ton higienskih papirjev, ki se predelajo v toaletni papir, papirnate brisače in robčke. Prodajni asortima vključuje še matične zvitke. 

Od leta 2017 je Paloma del mednarodne skupine SHP Group s sedežem v Bratislavi. SHP Group sestavljajo 4 proizvodni obrati, ki proizvajajo higienski papir. Skupina je pretežno izvozno naravnana in svoje izdelke prodaja v 46 državah, glavni trg pa ji predstavlja Centralna in Vzhodna Evropa ter DACH regija. Letna proizvodnja kapaciteta celotne skupine znaša 139.000 ton higienskih papirjev. Večinski lastnik skupine je Eco-Investment. 

35
 

Izkaznica družbe

Osebna izkaznica družbe Paloma, d.d.

Podjetje: Paloma, higienski papirji, d.d.

Skrajšan naziv: Paloma d.d.

Sedež: Sladki Vrh 1, 2214 Sladki Vrh

Telefon: +386 2 645 71 00

E-naslov: info@paloma.si

Spletni naslov: www.paloma.si

Pravna oblika: delniška družba

Matična številka: 5034639000

ID za DDV: SI45280312

Številka vpisa v sodni register: 1/00522/00

Datum vpisa v sodni register: 19. 12. 2000

Osnovna dejavnost: Proizvodnja gospodinjskih, higienskih in toaletnih potrebščin iz papirja.

Šifra dejavnosti: 17.220; 17.120

Osnovni kapital: 11.911.935 €

Število delnic: 7.941.290; kosovne navadne imenske delnice

Uporabniki

Za nas so naši uporabniki najpomembnejši, zato pri kakovosti in varnosti izdelkov ne sklepamo kompromisov. Imamo tim visoko usposobljenih strokovnjakov, ki kontrolirajo kakovost izdelkov, dodatna testiranja pa naročamo tudi pri neodvisnih laboratorijih in inštitutih, z namenom, da zagotovimo najvišjo možno kakovost izdelka.

Naši izdelki so obogateni z različnimi dodatki kot sta tisk na papir in nanos dišav ter ekstraktov. Pri nanašanju barv in tiskanju vzorcev na izdelke uporabljamo barve, ki so varne ob stiku s hrano in kožo. Izdelki, ki so odišavljeni so tudi dermatološko testirani. Pri toaletnem papirju in brisačah pa se dišava nanaša samo na notranjost stročnice, kar omogoča optimalno odišavljene prostore.

Uporabniki so v letu 2015 naše izdelke prepoznali kot inovativne. V neodvisni raziskavi podjetja Nielsen so naši toaletni papirji in robci linije Sensitive Care ter papirnate brisače linije Super Care prejeli certifikat Produkt leta 2015 po izbiri uporabnikov.

Leta 2023 so uporabniki blagovno znamko Paloma prepoznali kot zaupanja vredno, na podlagi česar smo pridobili pečat SuperBrands Slovenija 2023.

Odgovornost do uporabnikov dokazujemo tudi skozi naslednje mednarodne certifikate:

ISO 9001: 2015

V družbi Paloma smo pridobili Standard sistema vodenja kakovosti v letu 2000. Pridobitev zadnje verzije standarda je bistveno pripomoglo k učinkovitemu vodenju procesov in k doseganju najboljše kvalitete izdelkov. S tem smo povečali zadovoljstvo kupcev in uporabnikov naših izdelkov.

ISO 14001: 2015

Skrb za naravno okolje je ena izmed najpomembnejših vrednot družbe Paloma d.d., ki je svoje poslovanje uskladila z zahtevami sistema ravnanja z okoljem po mednarodnem standardu ISO 14001 že leta 2001. Prevzemamo popolno odgovornost za vplive na okolje, zato se poleg doslednega upoštevanja zakonskih predpisov s področja varovanja okolja v vsem svojem delovanju neprestano trudimo v smeri zmanjševanja teh vplivov. Skrbna raba naravnih virov in zaščita naravnega okolja je pogoj za dolgoročni obstoj in kakovostno življenje zaposlenih in celotne družbe.

ISO 45001:2018

Standard sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu smo pridobili v letu 2002. Skrb za varnost in zdravje zaposlenih je ena najpomembnejših nalog v družbi Paloma. Varno in zdravo delovno okolje povečuje zadovoljstvo zaposlenih. Delavce motiviramo, da tudi sami poskrbijo za svojo varnost in zdravje pri delu. Svoja opažanja in pobude sporočajo svojim nadrejenim ali najvišjemu vodstvu.

PEFC

Pri proizvodnji izdelkov uporabljamo reciklirana vlakna, ki predstavljajo 30% vseh porabljenih surovin. Kar 70 % porabljenih vlaken pri proizvodnji izdelkov je FSC in PEFC certificiranih primarna vlakna, ki zagotavljajo okolju prijazno in družbeno odgovorno ravnanje z gozdovi.

FSC®

Pri proizvodnji izdelkov uporabljamo reciklirana vlakna, ki predstavljajo 30% vseh porabljenih surovin. Kar 70 % porabljenih vlaken pri proizvodnji izdelkov je FSC in PEFC certificiranih primarna vlakna, ki zagotavljajo okolju prijazno in družbeno odgovorno ravnanje z gozdovi.

IFS HPC

Zaradi visoke ozaveščenosti pri izdelavi in prodaji naših proizvodov smo 2013 pridobili standard IFS HPC, ki se nanaša na presojo maloprodajnih in veletrgovskih izdelkov za gospodinjstvo in osebno nego. Osnova standarda je prepoznavanje tveganj za kupca povezanih z izdelkom in njegovo uporabo.

EKO MARJETICA

V družbi Paloma se zavedamo potrebosti ohranjanja naravnega okolja za prihodnje generacije. Z neprestanim uvajanjem sodobnih tehnologij, postopkov in materialov skrbimo za zmanjševanje količin odpadkov ter porabljenih energentov. Paloma d.d. je bila leta 2006 prvadružba v Sloveniji, ki mu je Ministrstvo za okolje in prostor podelilo Znak za okolje – Ecolabel. Znak se podeljuje za izdelke z zmanjšanimi negativnimi vplivi na okolje.

Dermatološko testiranje

Paloma je odgovoren proizvajalec higienskih izdelkov, ki se ponašajo tudi z znakom za dermatološko testiranje. S tem znakom dokazujemo, da so izdelki, ki pri uporabi prihajajo s sluznico ustrezno kontrolirani in uporabniku zagotavljajo uporabo koži prijaznih izdelkov.

Politika kakovosti, ravnanja z okoljem ter varnosti in zdravja pri delu

Vzpostavili smo, izvajamo in vzdržujemo Politiko kakovosti, ravnanja z okoljem ter varnosti in zdravja pri delu s katero se na vseh ravneh in funkcijah v organizaciji, z najvišjim vodstvom na čelu zavezujemo, da bomo:

 • razvijali izdelke tako, da bodo dosegali in presegali pričakovanja odjemalcev in kupcev,
 • ozaveščali zaposlene o kulturi varnosti in zaščite izdelkov,
 • podpirali razvoj močne kulture varnosti izdelkov in cenili pristop vsakega zaposlenega pri preprečevanju incidentov, povezanih z varnostjo naših izdelkov,
 • razvijali, vodili in promovirali varnostno kulturo, ki podpira delovanje sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu,
 • zagotavljali okolju prijazno proizvodnjo in s tem zagotavljali finančno in ekonomsko stabilnost podjetja,
 • z našimi izdelki in storitvami izpolnjevali visoke okoljske standarde in visoka merila glede uporabnosti; okoljski znaki,
 • okoljske obveznosti izpolnjevali na sistematičen način, tako da bomo izboljšali učinek ravnanja z okoljem, izpolnjevali obveznosti glede skladnosti in dosegali okoljske cilje,
 • zagotovili, da bomo izpolnjevali vse zahteve kakovosti in varnosti produktov, spoštovali vse zakonske in ostale zahteve varnosti in zdravja pri delu ter zagotovili, da bomo v skladu z okoljskimi predpisi,
 • preprečili uporabo lesa oz. vlaken iz spornih virov in ravnali po zahtevah standardov FSC in PEFC,
 • opredelili, zagotovili in vzdrževali potrebne vire za vzpostavitev, izvajanje, vzdrževanje in nenehno izboljševanje sistema vodenja kakovosti, ravnanja z okoljem in varnosti in zdravja pri delu,
 • nenehno izboljševali učinkovitost procesov iz vidika kakovosti, okolja, zdravja in varnosti pri delu ter varnosti izdelkov in zakonitosti izdelkov za gospodinjstvo in osebno nego,
 • zagotavljali dermatološke neoporečnosti izdelkov,
 • stalno izboljševali učinkovitost procesov z vidika kakovosti, okolja, varnosti in zdravja pri delu, varnost in zakonitosti proizvodov ter izdelkov za gospodinjstvo in osebno nego,
 • s programom "Ravnamo varno", nadaljevali z aktivnostmi za povečanje zavedanja o varnosti in skrbi za zdravje ter preprečevanja delovnih nesreč in onesnaževanja okolja,
 • delovali v skladu z etičnim kodeksom, v vseh odnosih negovali spoštovanje, odgovornost in zanesljivost, zagotavljali enake možnosti ter varovanje človekovih pravic in ravnali po etičnih načelih,
 • s sodelovanjem in posvetovanjem sodelovali s predstavniki zaposlenih.

Predstavitev proizvodnje

Proizvodnja podjetja Paloma ima 150 letno tradicijo. Proizvodnja predstavlja enega izmed najpomembnejših delov podjetja. Sam proces proizvodnje je sestavljen iz več sklopov:

 • priprave papirne mase,
 • proizvodnja papirja,
 • proizvodnja končnih izdelkov.

Cilj proizvodnega procesa je nepretrgana oskrba tržišč s Palominimi izdelki.

Kontrola matičnega zvitka
linija toaletnega papirja
Papirni stroj
Potovanje brisač v razrez

Logistika

Pogoje za AEO najdete ne spletni strani Evropske komisije.

Certifikati

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.