Decorative pattern
Decorative cotton image

O podjetju

Panorama Paloma
 

Predstavitev družbe

Paloma je delniška družba s skoraj 150 letno tradicijo proizvodnje in trženja higienskih papirjev v Evropi in tržni vodja na področju jugovzhodne Evrope. Podjetje je pretežno izvozno naravnano. Letna kapaciteta znaša 72.000 ton higienskih papirjev, ki se predelajo v toaletni papir, papirnate brisače in robčke. Prodajni asortima vključuje še matične zvitke. 

35
 

Izkaznica družbe

Osebna izkaznica družbe Paloma, d.d.

Podjetje: Paloma, higienski papirji, d.d.

Skrajšan naziv: Paloma d.d.

Sedež: Sladki Vrh 1, 2214 Sladki Vrh

Telefon: +386 2 645 71 00

E-naslov: info@paloma.si

Spletni naslov: www.paloma.si

Pravna oblika: delniška družba

Matična številka: 5034639000

ID za DDV: SI45280312

Številka vpisa v sodni register: 1/00522/00

Datum vpisa v sodni register: 19. 12. 2000

Osnovna dejavnost: Proizvodnja gospodinjskih, higienskih in toaletnih potrebščin iz papirja.

Šifra dejavnosti: 17.220; 17.120

Osnovni kapital: 11.911.935 €

Število delnic: 7.941.290; kosovne navadne imenske delnice

Uporabniki

Za nas so naši uporabniki najpomembnejši, zato pri kakovosti in varnosti izdelkov ne sklepamo kompromisov. Imamo tim visoko usposobljenih strokovnjakov, ki kontrolirajo kakovost izdelkov, dodatna testiranja pa naročamo tudi pri neodvisnih laboratorijih in inštitutih, z namenom, da zagotovimo najvišjo možno kakovost izdelka.

Naši izdelki so obogateni z različnimi dodatki kot sta tisk na papir in nanos dišav ter ekstraktov. Pri nanašanju barv in tiskanju vzorcev na izdelke uporabljamo barve, ki so varne ob stiku s hrano in kožo. Izdelki, ki so odišavljeni so tudi dermatološko testirani. Pri toaletnem papirju in brisačah pa se dišava nanaša samo na notranjost stročnice, kar omogoča optimalno odišavljene prostore.

Uporabniki so v letu 2015 naše izdelke prepoznali kot inovativne. V neodvisni raziskavi podjetja Nielsen so naši toaletni papirji in robci linije Sensitive Care, ter papirnate brisače linije Super Care prejeli certifikat Produkt leta 2015 po izbiri uporabnikov.

Odgovornost do uporabnikov dokazujemo tudi skozi naslednje mednarodne certifikate:

ISO 9001: 2015

V družbi Paloma smo pridobili Standard sistema vodenja kakovosti v letu 2000. Pridobitev zadnje verzije standarda je bistveno pripomoglo k učinkovitemu vodenju procesov in k doseganju najboljše kvalitete izdelkov. S tem smo povečali zadovoljstvo kupcev in uporabnikov naših izdelkov.

ISO 14001: 2015

Skrb za naravno okolje je ena izmed najpomembnejših vrednot družbe Paloma d.d., ki je svoje poslovanje uskladila z zahtevami sistema ravnanja z okoljem po mednarodnem standardu ISO 14001 že leta 2001. Prevzemamo popolno odgovornost za vplive na okolje, zato se poleg doslednega upoštevanja zakonskih predpisov s področja varovanja okolja v vsem svojem delovanju neprestano trudimo v smeri zmanjševanja teh vplivov. Skrbna raba naravnih virov in zaščita naravnega okolja je pogoj za dolgoročni obstoj in kakovostno življenje zaposlenih in celotne družbe.

ISO 45001:2018

Standard sistema vodenja varnosti in zdravja pri delu smo pridobili v letu 2002. Skrb za varnost in zdravje zaposlenih je ena najpomembnejših nalog v družbi Paloma. Varno in zdravo delovno okolje povečuje zadovoljstvo zaposlenih. Delavce motiviramo, da tudi sami poskrbijo za svojo varnost in zdravje pri delu. Svoja opažanja in pobude sporočajo svojim nadrejenim ali najvišjemu vodstvu.

PEFC

Pri proizvodnji izdelkov uporabljamo reciklirana vlakna, ki predstavljajo 30% vseh porabljenih surovin. Kar 70 % porabljenih vlaken pri proizvodnji izdelkov je FSCÒ in PEFC certificiranih primarna vlakna, ki zagotavljajo okolju prijazno in družbeno odgovorno ravnanje z gozdovi.

FSC®

Pri proizvodnji izdelkov uporabljamo reciklirana vlakna, ki predstavljajo 30% vseh porabljenih surovin. Kar 70 % porabljenih vlaken pri proizvodnji izdelkov je FSCÒ in PEFC certificiranih primarna vlakna, ki zagotavljajo okolju prijazno in družbeno odgovorno ravnanje z gozdovi.

IFS HPC

Zaradi visoke ozaveščenosti pri izdelavi in prodaji naših proizvodov smo 2013 pridobili standard IFS HPC, ki se nanaša na presojo maloprodajnih in veletrgovskih izdelkov za gospodinjstvo in osebno nego. Osnova standarda je prepoznavanje tveganj za kupca povezanih z izdelkom in njegovo uporabo.

EKO MARJETICA

V družbi Paloma se zavedamo potrebosti ohranjanja naravnega okolja za prihodnje generacije. Z neprestanim uvajanjem sodobnih tehnologij, postopkov in materialov skrbimo za zmanjševanje količin odpadkov ter porabljenih energentov. Paloma d.d. je bila leta 2006 prvadružba v Sloveniji, ki mu je Ministrstvo za okolje in prostor podelilo Znak za okolje – Ecolabel. Znak se podeljuje za izdelke z zmanjšanimi negativnimi vplivi na okolje.

Dermatološko testiranje

Paloma je odgovoren proizvajalec higienskih izdelkov, ki se ponašajo tudi z znakom za dermatološko testiranje. S tem znakom dokazujemo, da so izdelki, ki pri uporabi prihajajo s sluznico ustrezno kontrolirani in uporabniku zagotavljajo uporabo koži prijaznih izdelkov.

Družini prijazno podjetje

Paloma je junija 2013 prejela osnovni certifikat Družini prijazno podjetje. S tem certifikatom smo se zavezali, da bomo v roku treh let implementirali sprejete ukrepe, jih dosledno izvajali ter na ta način zaposlenim omogočili lažje usklajevanje poklicnega in družinskega življenja.

Okolje

Skrb za naravno okolje je ena izmed najpomembnejših vrednot družbe Paloma d.d., ki je svoje poslovanje uskladila z zahtevami sistema ravnanja z okoljem po mednarodnem standardu ISO 14001 že leta 2001. Prevzemamo popolno odgovornost za vplive na okolje, zato se poleg doslednega upoštevanja zakonskih predpisov s področja varovanja okolja v vsem svojem delovanju neprestano trudimo v smeri zmanjševanja teh vplivov. Skrbna raba naravnih virov in zaščita naravnega okolja je pogoj za dolgoročni obstoj in kakovostno življenje zaposlenih in celotne družbe.

Okoljska politika je sestavni del poslovne politike Palome d.d. in je bila nazadnje posodobljena januarja 2016. Zrcali se skozi varne in okolju prijazne izdelke, ki se po uporabi varno vračajo v okolje skozi procese kompostiranja, razgradnje in recikliranja.

Pri proizvodnji izdelkov uporabljamo tudi reciklirana vlakna ki predstavljajo 30% vseh porabljenih surovin in FSC ter PEFC certificirana primarna vlakna, ki zagotavljajo okolju prijazno in družbeno odgovorno ravnanje z gozdovi.

V družbi Paloma se zavedamo in smo občutljivi na potrebo po ohranjanju naravnega okolja za prihodnje generacije. Z neprestanim uvajanjem sodobnih tehnologij, postopkov in materialov skrbimo za zmanjševanje količin odpadkov in porabe energentov. Paloma d.d. je tako v skrbi za ohranitev naravnega okolja, v katerem opravlja svojo dejavnost, bila leta 2006 prva družba v Sloveniji, ki ji je Ministrstvo za okolje in prostor podelilo Znak za okolje – Ecolabel, ki se podeljuje za izdelke z zmanjšanimi negativnimi vplivi na okolje in odgovorno ravnanje z energetskimi viri.

Pri razvoju izdelkov upoštevamo dizajn, ki je optimalen iz vidika logistike, kar je pomembno zaradi zmanjševanja izpustov CO2 pri transportu naših izdelkov do odjemalcev, trgovin in končnih uporabnikov. Nekateri izdelki so tako po sami obliki in volumnu nekoliko manjši od nekaterih konkurenčnih, zagotavljajo pa enako ali celo večjo vsebino in funkcionalnost pri uporabi.

Predstavitev proizvodnje

Proizvodnja podjetja Paloma ima več kot 140 letno tradicijo. Predstavlja enega izmed najpomembnejših delov podjetja. Sam proces proizvodnje je sestavljen iz več sklopov:

  • priprave papirne mase,
  • proizvodnja papirja,
  • proizvodnja končnih izdelkov.

Cilj proizvodnega procesa je nepretrgana oskrba tržišč s Palominimi izdelki.

Kontrola matičnega zvitka
linija toaletnega papirja
Papirni stroj
Potovanje brisač v razrez

Logistika

Pogoje za AEO najdete ne spletni strani Evropske komisije.

Certifikati

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.