Decorative pattern
Decorative cotton image

3 popularne jutranje rutine , s katerimi boste lažje začeli dan

Clock icon

Čas branja:2 min

Paloma Jutranje Rutine Decorative shadow Decorative cotton image

Jutranja rutina nas pripravi za preostanek dneva in nam omogoča, da nadzorujemo svoj urnik namesto, da urnik nadzoruje nas. Dobra jutranja rutina lahko preseka naš občutek stresa in tesnobe. To, kako začnemo dan, vpliva ne samo na naše počutje, temveč tudi na našo produktivnost. Jutranja rutina uspešnih ljudi je pravzaprav dokaj preprosta in se skriva v podrobnostih, za katere si nikoli ne bi mislili, da lahko vplivajo na naš dan.

Decorative background
3
 

Postelji posteljo

Prvo opravilo dneva – postelji posteljo.


Ta preprosta naloga ima pozitiven psihološki učinek, saj nam prida občutek ponosa in zadovoljstva, poleg tega pa sprosti naše misli. Ko se znebimo navlake v prostoru, s tem očistimo tudi misli in se motiviramo za ostala opravila. V dan vstopimo s svežim umom, zvečer pa nas pričaka mehka in pospravljena postelja.


Urejen prostor poskrbi za urejene misli!


2
 

Superman poza za super dan

Jutranja vadba ni za vsakogar, to je res. Pa vendar še tako majhna fizična produktivnost sprošča hormone, ki izboljšajo naše razpoloženje in zbudijo našo energijo. Namesto teka ali dvigovanja uteži, se lahko lotimo enostavnega raztezanja.


S 3 preprostimi vajami predramimo zaspano telo:


Hrbet

Ta vaja je še posebej pomembna za ljudi, ki bodo cel dan presedeli za mizo. Roke ob telesu dvigujemo počasi, proti nebu. Ob dviganju rok vdihujemo, ob spuščanju rok pa izdihujemo.


Vrat

Tudi vrat je zjutraj zaspan! Mišice na desni strani vratu raztegnemo z obratom na levo ramo, mišice na levi strani vratu pa z obratom na desno ramo.


Tetive

Če vstanemo z levo nogo, se lahko lotimo preproste vaje za tetivo – z gležnji naredimo nekaj krogov, v obe smeri.

Ob koncu pa se postavimo še v 'superman pozo' – fizična poza, kjer super-junak stoji z nogami narazen in rokami na bokih. Psihologi tej drži pravijo odprta poza, ki sporoča občutek individualne moči – ne samo okolici, temveč tudi nam samim. Dotična drža zvišuje testosteron, ki je povezan z močjo in tekmovalnostjo, hkrati pa znižuje stresni hormon kortizol.

1
 

Pravi zajtrk

Kakšen zajtrk nas najbolj okrepča? Kruh, maslo in med seveda!


Med in maslo še lahko ohranimo sveža, nihče pa ne mara postanega kruha. Ker se nam zjutraj skoraj vedno mudi, lahko za svež kruh uporabimo en preprost trik! Star kruh zavijemo v rahlo zmočeno papirnato brisačo Paloma Multi Fun, ki je zelo vpojna, zato bo zadržala veliko pare, ter vse skupaj za nekaj sekund postavimo v mikrovalovko. Brisačka Paloma Multi Fun bo poskrbela, da para kroži v starem kruhu in ga ponovno oživi.


Na topel, svež kos kruha namažemo maslo in med ter produktivno zagrizemo v nov dan!


Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.