Decorative pattern
Decorative cotton image

3 nasveti, kako se držati novoletnih zaobljub celo leto

Clock icon

Čas branja:2 min

Paloma 01 Web Naslovna Novoletnezaobljube Decorative shadow Decorative cotton image

Kako pa kaj novoletne zaobljube? Ali ste vedeli, da skoraj 90 % novoletnih zaobljub prelomimo že januarja? Zakaj je temu tako? Predstavljamo nekaj najpogostejših novoletnih zaobljub Slovencev. Zaupali pa vam bomo tudi tri nasvete, ki vam bodo pomagali, da boste pri svojih zaobljubah vztrajali celo leto.

Decorative background
Paloma 01 Web Novoletnezaobljube 01
 

Več zdravih navad

Povprečen Slovenec pri novoletnih zaobljubah v ospredje postavlja zdravje. Ena izmed najpogostejših novoletnih zaobljub je namreč odločitev za zdravo prehranjevanje. Podatek Statističnega urada RS (SURS), da poraba zelenjave v Sloveniji v zadnjih 20 letih narašča*, tako ni presenetljiv.   

Po podatkih SURS-a je bila v letu 2021 maligna neoplazma bronhija in pljuč usodna za 1.174 Slovencev, 366 državljanov pa je umrlo za posledicami alkoholne bolezni jeter*. Odločitev za omejitev ali prenehanje s škodljivimi razvadami, kot sta kajenje in pitje alkohola, je zato povsem logična.  

Številni Slovenci si obljubijo tudi, da bodo v prihodnjem letu pogosteje fizično aktivni. Mnogi med njimi si za motivacijo kupijo karto za fitnes ali novo opremo za vadbo.  


Paloma 01 Web Novoletnezaobljube 06
 

Zakaj so novoletne zaobljube kratkotrajne?

Ob iztekajočem se letu smo polni optimizma in elana, kar nas navdaja s (pogosto povsem nerealnimi) pričakovanji, kaj vse bomo dosegli. Vendar ta začetna energičnost hitro upade in decembrski optimizem kmalu nasledi januarska melanholija. Pri tem pa se žal običajno konča tudi naše izpolnjevanje zaobljub. Zakaj se to zgodi? 

Težava je v tem, da si zastavimo previsoke cilje, ki od nas zahtevajo prevelike spremembe. Zato vam ponujamo tri nasvete, kako si lahko (na novo) zastavite realne cilje ter jih tudi dosežete.    

Paloma 01 Web Novoletnezaobljube 03
 

3 nasveti, kako jih uresničiti

Za spremembo ne potrebujete velikih dejanj. Dovolj je, da začnete z majhnimi, a vztrajnimi koraki, ki vas bodo zanesljivo vodili do cilja.   

 

1. Jejte bolj zdravo, kuhajte doma 

Kuhanje doma sicer zahteva nekaj več časa in truda, vendar to pomeni tudi, da boste jedli bolj zdravo. Če se vam zdi, da je to za vas prevelik korak, začnite s prehranjevanjem doma med vikendi in nato postopoma kuhajte več tudi med tednom. Priprava hrane bo veliko lažja s pomočjo ultra vpojnih brisačk Paloma Pro Food, ki vpijejo odvečno maščobo.   

  

2. Preusmerite pozornost od škodljivih razvad  

Kako prekiniti škodljivo razvado? Obstaja več načinov, kako na primer prenehati kaditi - pod zdravniškim nadzorom, s hipnozo, nikotinskimi obliži, itd. Poskusite pa lahko tudi s preusmerjanjem pozornosti, na primer z ročnimi deli, kot je zgibanje serviet. Ponujamo nekaj idej za namizno dekoracijo s servietami za vse priložnosti.  

  

3. Postopoma stopnjujte fizično aktivnost  

S fizično aktivnostjo nikar ne pretiravajte, temveč jo stopnjujte postopoma. Začnete lahko z rednimi sprehodi in nadaljujete z lahkim tekom, ki mu postopoma dodajate hitrejši tempo in / ali povečujete dolžino trase. Telovadite lahko tudi doma, ob pomoči objavljenih vadbenih videev. Motivacija pa bo zagotovo večja, če boste vadili v skupini in ob pomoči trenerja. Pa srečno!    


Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.