Decorative pattern
Decorative cotton image

Tip-top ozimnica: kako poskrbeti za lično shrambo

Clock icon

Čas branja:2 min

Paloma 11 Web Naslovna Urejena Shramba Decorative shadow Decorative cotton image

Ozimnica se polni – že veste, kako jo boste organizirali? Če poskrbite, da bo vaša shramba kot iz škatlice, to ne bo samo paša za oči, temveč tudi funkcionalno organizirana ozimnica, ki bo pripomogla k zmanjšanju količine zavržene hrane in k večji trajnosti.

Decorative background
Paloma 11 Web Urejena Shramba 5
 

Živila, ki imajo najkrajši datum uporabe, naj bodo na vrhu 

  

Ko ozimnico polnite z novo zalogo dobrot, je zagotovo še nekaj zalogajčkov iz prve runde. Preden začnete z zlaganjem na police, preglejte datume uporabe ter ta živila postavite naprej. Na tak način boste zavrgli manj živil in poskrbeli za trajnostni jutri. 

Paloma 11 Web Urejena Shramba 2
 

Ena prozorna posoda na dan odžene vse molje stran 

  

Prozorne posode niso samo lične, temveč tudi praktične. Najboljše so steklene, ki dobro tesnijo, saj se s tem izognete nadležnim moljem. V prozorne posode spravite moko, sladkor, testenine in druga živila. Na tak način boste imeli tudi boljši pregled nad količino omenjenih živil. 

Paloma 11 Web Urejena Shramba 6
 

Etikete za manj zmede 

  

Etikete poskrbijo za manj zmede – tako zjutraj v kavo ne boste vmešali žličke soli, ampak žličko sladkorja. Nalepke za shranjevanje so na voljo v različnih barvah in vzorcih, zato lahko posode za shranjevanje polepšate s svojim čutom za estetiko. Na domača živila, kot so posušeni čajčki in domače marmelade, ne pozabite pripisati še roka uporabe. 

Paloma 11 Web Urejena Shramba 1
 

Pogrupirajte podobne izdelke 

  

Poskrbite, da bodo osnovna živila postavljena skupaj. Živila, ki jih najbolj pogosto uporabljate, kot so sladkor, sol, kava, čaj ..., naj bodo postavljena na isti polici. Težja živila oziroma živila v večjih embalažah za shranjevanje naj bodo na nižjih policah, npr. moka, lažja pa na malce višjih, npr. začimbe. 

Vse škatle pridejo prav 

Izkoristite ves prostor v shrambi in se shranjevanja lotite pametno. Da živila zavzamejo manj prostora, jih lahko shranite tudi v pletene košare ali škatle iz blaga. Vnovič lahko koristite tudi Paloma škatlice; ko zmanjka žepnih robčkov Paloma Green v škatlici, slednjo uporabite za shranjevanje manjših živil, ki se rada porazgubijo. Prav pridejo tudi različni manjši dodatki, kot so obešalne kljuke in samolepilni led trakovi. 

  

Z dobro izkoriščenim prostorom, primerno postavitvijo, ličnimi kozarci in košarami za shranjevanje bo vaša shramba izgledala kot nova. Ozimnica pa ne bo samo estetsko prijetna na pogled, temveč tudi funkcionalna. S pravilno postavitvijo živil jih boste namreč zavrgli manj, saj boste najprej porabili tista z najkrajšim rokom uporabe, prav tako pa boste dostop do živil preprečili nezaželenim moljem in drugim vsiljivcem. Skupaj poskrbimo za boljši jutri. 

Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.