Decorative pattern
Decorative cotton image

Spomladansko čiščenje: 3 nasveti za čiščenje zunanjih površin

Paloma 04 Web Naslovna Spomladansko Ciscenje Decorative shadow Decorative cotton image

Prvi sončni žarki nas spodbudijo, da odpremo okna, vdihnemo svež zrak in očistimo stanovanje prahu in umazanije, ki se je nabrala v hladnih mesecih. Velikokrat pa pozabimo na čiščenje zunanjih površin – ograj, vrat, vrtnega pohištva. Veste, da lahko lesene površine očistimo z DIY čistilom iz sestavin, ki se skrivajo v vseh naših domovih?

Decorative background
Paloma 04 Web Spomladansko Ciscenje 01
 

1. DIY čistilo za lesene površine

Domače čistilo iz sestavin, ki se skrivajo v vseh domovih, je super za osvežitev in nežno čiščenje lesenih površin. Olivno olje lesu doda sijaj, kis pa odstrani lepljivo plast in hkrati delujejo kot blago razkužilo. 

  

Potrebujete: 

  • 250 ml vode 
  • 250 ml kisa 
  • 1 jedilna žlica olivnega olja 

  

Zmešajte sestavine in tekočino vtrite v lesne površine s Paloma Maxi papirnato brisačko. Lesene površine vam bodo hvaležne za pomladni sijaj! 

Paloma 04 Web Spomladansko Ciscenje 02
 

2. Ne pozabite na blazine!

Blazine na zunanjem pohištvu so celo leto izpostavljene elementom – dobro pa jim ne dene niti, ko jih čez zimo pospravimo v lope in kleti. Madežev, plesni in neprijetnega vonja se lahko znebimo tudi na povsem naraven način! 

  

Potrebujete: 

  • 500 ml mlačne vode 
  • 250 ml kisa 
  • malo detrgenta za pomivanje posode  

  

Zmešajte sestavine in s pomočjo gobe za pomivanje posode zdrgnite umazanijo z blazin – za dodatno pomoč lahko na blazine posujete še malo sode bikarbone. Blazine pustite na soncu, da se posušijo in voila! Kot nove! 

Paloma 04 Web Spomladansko Ciscenje 03
 

3. Tudi vrtni palčki se radi svetijo

Če ste pravi vrtičkarji, na vašem vrtu zagotovo prebiva tudi nekaj palčkov ali drugačnih vrtnih okraskov. Za popoln pozdrav pomladi in lepši vrt poskrbite še za zadnje detajle. Ker so vrtni okraski, napajalniki za ptiče in kipci bolj občutljive narave, jih očistite z nežnimi materiali – z vodo in malo detrgenta za posodo ali pa z vodo in malo alkoholnega kisa. 

  

Potrebujete: 

  • 250 ml vode 
  • 100 ml alkoholnega kisa ali malo detrgenta za posodo 

  

Sami presodite, kateri vrtni okraski so bolj občutljivi – morda se z njih lušči barva ali pa so narejenih iz občutljivih materialov – in jih nežno očistite s pripravljenim DIY čistilom in Paloma Maxi papirnato brisačko. Vaši vrtni prijatelji vam bodo hvaležni! 

Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.