Decorative pattern
Decorative cotton image

Veste, da se na vlažnih rokah bakterije širijo kar 1000-krat hitreje?

Clock icon

Čas branja:2 min

Paloma 05 Web Naslovna Bakterije Brez Decorative shadow Decorative cotton image

Če si rok sploh ne osušimo in jih pustimo mokre, povečamo možnosti za prenos nevarnih bakterij, saj se bakterije kar 1000x hitreje in lažje širijo na vlažnih in mokrih površinah. V javnih prostorih si roke po navadi osušimo s sušilci za roke ali s papirnatimi brisačkami – veste, katera od teh dveh metod je bolj higienična?

Decorative background
Paloma Web Bakterije 1056x1408 2
 

Zakaj je sušenje rok sploh pomembno?

Vsi poznamo najbolj higieničen način umivanja rok. Kaj pa najbolj higieničen način sušenja rok? To, kako si osušimo roke, je prav tako pomembno, kot kako in s čim si jih umijemo. Med pandemijo smo se naučili pomembnosti pravilnega umivanja rok, da bi s tem pripomogli k manjšemu kroženju virusov v naši družbi. Prav tako kot pravilno umivanje je pomembno tudi pravilno sušenje rok. Če si rok sploh ne osušimo in jih pustimo mokre, povečamo možnosti za prenos nevarnih bakterij, saj se bakterije kar 1000x hitreje in lažje širijo na vlažnih in mokrih površinah.*

Eni si roke osušijo v sušilcih za roke, drugi so pristaši papirnatih brisačk, spet tretji pa si roke obrišejo kar v hlače. Kaj je najboljša metoda?

Najboljša metoda sušenja rok

  1. Prvi prisegajo na avtomatske sušilnike rok. So hitri, priročni in še zabavni. Vendar niso ravno najbolj higienični. Ko si roke osušimo s pomočjo toplega zraka, majhne kapljice z naših rok razpršimo po okolici. V kapljicah se lahko zadržujejo manjši mikrobi in bakterije, ki se lahko kasneje prenesejo na druge površine.*
  2. Doma sušilnikov rok seveda nimamo – imamo pa navadne brisače. Večkratna uporaba brisače je sicer okolju prijazna, vendar je hkrati pomembno, da jo uporablja čim manjše število ljudi in da se jo čim bolj pogosto opere.
  3. Uporaba papirnate brisačke velja za najbolj higienično metodo sušenja rok. Uporabimo jo samo enkrat, kapljic pa ne razprašimo po okolici, saj se večina ujame v brisačko. Pomembno je, da si osušimo tudi prostor med prsti in pod nohti!
Paloma Web Bakterije 1056x1408 1
 

Najboljše papirnate brisačke

Če smo gostitelj večje zabave, je bolj higienično, da gostom ponudimo papirnate brisačke za enkratno uporabo, saj bo tako prenos bakterij manjši. Da smo čim bolj okolju prijazni, uporabimo zgolj eno papirnato brisačo. Za najboljši izkoristek jo prepognemo na pol, saj na tak način pridobimo ekstra sloje in večjo vpojno površino! To pa pri dvoslojnih Paloma Multi Fun Flexi Cut brisačkah skorajda ni pomembno, saj dva sloja več kot zadostujeta za super vpojnost! Poleg tega pa lahko brisačke uporabite kolikor želite, saj velikost lističa izbirate glede na svoje potrebe! Z brisačkami Paloma Multi Fun Flexi Cut zmanjšate svoj ogljični odtis, saj so narejene iz celuloze. Celuloza je naraven material, ki ga je zelo enostavno reciklirati –  če nismo nanesli detergenta, lahko uporabljeno brisačo odvržemo tudi med bio odpadke. Z uporabo Paloma Multi Fun Flexi Cut brisačk ste lahko karseda higienični in hkrati okolju prijazni!


Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.