Decorative pattern
Decorative cotton image

5 načinov, kako stanovanje osvežiti brez prevelikih stroškov

Paloma 10 Web Naslovna Ureditev Stanovanja Decorative shadow Decorative cotton image

Ko gre za urejanje doma, je pomembno najti ravnotežje med udobjem, funkcionalnostjo in estetiko, hkrati pa si vsi želimo, da naša denarnica ostane v enem kosu. V članku vam predstavljamo 5 zanimivih trikov za osvežitev stanovanja brez prevelikih stroškov.

Decorative background
Paloma 10 Web Ureditev Stanovanja 01
 

Namig 1 : Izkoristite naravno svetlobo

Prvi namig je zelo enostaven, a poskrbi za veliko razliko. Naravna svetloba je ključnega pomena za ustvarjanje prijetnega prostora. Prvi korak so čista okna, za to pa lahko poskrbite z uporabo brisačk Paloma Pro Clean, ki vedno zagotovijo čiste steklene površine brez sledi. Prav tako več svetlobe ustvarite z izborom pravih zaves: namesto težkih in temnih zaves uporabite lahke in prosojne materiale, ki bodo omogočili prehod svetlobe. Poleg tega lahko dodate tudi ogledala, ki bodo odbijala svetlobo in optično povečevala prostor. 

Paloma 10 Web Ureditev Stanovanja 02
 

Namig 2 : Razmislite o (re)organizaciji prostora

Ureditev prostora je ključna za ustvarjanje prijetnega vzdušja v stanovanju. Razmislite o uporabi polic, omaric ali zabojčkov, ki bodo pomagali ohranjati red in preprečili “nametanost” prostora. Organizirajte svoje stvari po kategorijah in uporabite lične posode ali škatle za shranjevanje, ki bodo tudi na oko prijetne. S tem boste lahko enostavno našli stvari, obenem pa ohranjali harmonijo v svojem domu. 

Paloma 10 Web Ureditev Stanovanja 04
 

Namig 3 : Dodajte pridih narave

Rastline so odličen način, kako osvežiti in oživiti prostor. Dodajte nekaj lončnic, ki so enostavne za vzdrževanje, kot so aloe vera, monstera ali orhideja, in jih postavite na različna mesta v svojem stanovanju. Rastline ne samo izboljšujejo kakovost zraka, ampak tudi prinašajo naravno energijo in barve v prostor. Poleg tega lahko dodate tudi nekaj naravnih elementov, kot so leseni okraski, kamni ali vodne fontane. 

Paloma 10 Web Ureditev Stanovanja 03
 

Namig 4 : Izberite barvno paleto in teksture

Barve in teksture imajo vsekakor močan vpliv na vzdušje prostora. Izberite barvno paleto, ki vam je všeč in se ujema s stilom, ki ga želite doseči. Pomembno je, da jo spretno vključite v svoj dom in jo še bolj poudarite z različnimi dodatki za dom v tej barvi. Poleg zanimivih barv pa lahko dodate tudi različne teksture, kot so mehke preproge, udobne blazine ali pletene košare. Raznolike teksture bodo vašemu domu dodale globino in toplino ter ga naredile bolj prijetnega. 

Paloma 10 Web Ureditev Stanovanja 05
 

Namig 5 : Ne pozabite na osebno noto

Če se želite počutiti domače, v svoj dom vnesite nekaj osebnega. To so lahko fotografije pomembnih dogodkov ali fotografije z vašimi najbližjimi. Prav tako lahko za dodatno domačnost poskrbite z DIY izdelki ali estetskimi predmeti, ki vas spominjajo na določeno življenjsko obdobje ali potovanje.  

Z uporabo teh petih predlogov lahko uredite svoje stanovanje in ustvarite prostor, ki bo odražal vaš osebni slog, po drugi strani pa takšne dopolnitve ne zahtevajo preveč finančnega vložka. Zabavajte se ob prenovi in dekoriranju. 

Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.