Decorative pattern
Decorative cotton image

Otroško ustvarjanje: kako narediti praznične okraske iz rolic WC papirja

Paloma 12 Web Naslovna Otroskoustvarjane Decorative shadow Decorative cotton image

December je mesec ustvarjanja. Že veste, kako boste letos okrasili svoj dom? Izdelovanje prazničnih dekoracij je ena izmed najlepših dejavnosti, ki jih prinaša veseli december. V nas prebuja občutek radovednosti, kreativnosti, topline in veselja. Pri izdelovanju okraskov vam lahko pomaga tudi vaš malček - z njim lahko oblikujete čudovite praznične okraske iz rolic toaletnega papirja. Predstavljamo vam nekaj idej za božične dekoracije, s katerimi boste ustvarili toplino in čarobnost v vsakem kotičku svojega doma.

Decorative background
Paloma Web12 Otrosko Ustvarjanje 1056x1408 1
 

Adventni koledar

Iz papirnatih rolic lahko izdelate čudovit adventni koledar, ki bo v vaš dom vnesel posebno čarobnost in ohranjal kanček radovednosti prav vsak dan. Ko ste rolico odvili, tulec ovijte s prazničnim papirjem in ga na eni strani zalepite oziroma zapolnite s papirnatim krogom, na katerega prilepite številko. Tulce sestavite v obliko smrečice in jih med seboj dobro pritrdite. Vanje vstavite prikupna darilca, ki bodo vašemu malčku polepšala vsakdan. 

Paloma Web12 Otrosko Ustvarjanje 1056x1408 2
 

Angelčki

Ljubki božični angelčki so nekaj čisto posebnega. S simpatičnimi izrazi in prikupnimi krilci ustvarjajo milino in nežnost v vsakem kotičku doma. Izdelate jih lahko tako, da visijo na vaši božični smrečici ali pa posamično stojijo na policah v vašem domu. Tulce, ki ostanejo, ko odvijete papir iz rolice toaletnega papirja, pobarvajte z belo in svetlo rožnato barvo ter jim narišite prikupne obraze. Nadenite jim lahka krilca iz belega čipkastega papirja in ne pozabite na zlate laske iz rumenega papirja. Med krilca enostavno pritrdite vrvico, s katero jih boste lahko obesili na božično drevo. 

Paloma Web12 Otrosko Ustvarjanje 1056x1408 3
 

Božične zvezdice

Božično drevo je običajno okrašeno z lučkami in raznobarvnimi bunkicami. Še posebej lepa pa so božična drevesa, narejena iz okraskov, ki jih ustvarite sami. Tulec iz rolice toaletnega papirja enostavno razrežite po širini, da dobite majhne oblike, podobne elipsi. Pobarvajte jih in zlepite skupaj tako, da dobite zvezde. Na enega izmed krakov zvezde zavežite tanko bleščečo vrvico in okrasek obesite na božično drevo.  

Paloma Web12 Otrosko Ustvarjanje 1056x1408 4
 

Božičkova dežela

O Božičkovi deželi sanjajo vsi otroci. Z njimi lahko ustvarite čudovito Božičkovo deželo in vsa bitja, ki živijo v njej. Iz tulcev toaletnega papirja lahko naredite Božička, njegove pridne pomagače, jelenčke in snežake. Pri ustvarjanju slednjih bodite čim bolj kreativni - pomagajte si s čopičem in barvami, flomastri, vato ter s prazničnim papirjem. 

Paloma Web12 Otrosko Ustvarjanje 1056x1408 5
 

Snežaki v kopalnici

Praznično vzdušje lahko ustvarite celo v svoji kopalnici. Uporabite kanček domišljije in ustvarite prikupne snežake iz rolic toaletnega papirja! Zložite jih v majhne stolpce, narišite prikupne izraze in okoli njih zavežite barvne rutice.  

Ustvarjanje omenjenih dekoracij je tako enostavno in zabavno, da boste z malčki v ustvarjanju uživali tudi vi. Izdelovanje prazničnih okraskov vas bo navdalo z zadovoljstvom in otroško igrivostjo, poleg tega pa boste na ta način prebudili tudi otroka v sebi. Veselo ustvarjanje! 

Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.