Decorative pattern
Decorative cotton image

Kako privaditi otroka na straniščno školjko

Clock icon

Čas branja:2 min

06 Decorative shadow Decorative cotton image

Tako kot vsak odrasel človek, tudi vsak otrok življenjske mejnike doseže ob svojem, edinstvenem času. Otroka lahko na straniščno školjko ali kahlico začnemo privajati med 2. in 3. letom starosti. Kdaj je čas za to, vsak otrok pokaže sam.

Decorative background
Straniščna školjka
 

Prva odločitev: straniščna školjka ali kahlica

Začnemo otroka privajati na kahlico ali lahko kar preskočimo na straniščno školjko? Pravega odgovora ni; nekateri otroci in starši raje pričnejo s kahlico, spet drugi pa kupijo nastavek za stranišče in majhno stopničko, da lahko otrok postopoma samostojno spleza gor. 

Privajanje na straniščno školjko
 

Nujna oprema

Lahko se odločimo za kahlico, če pa se odločimo za straniščno školjko, moramo kupiti nastavek za stranišče in pa otroško stopničko.


Otroku lahko ponudimo tudi čtivo, ki bo ujelo njegovo pozornost in ga sprostilo, ali pa celo 'potty prijatelja' v obliki plišaste živali.


Seveda, ne smemo pozabiti na kakovosten in mehak toaletni papir. Paloma Deluxe Sensitive je še posebej primeren za občutljivo otroško kožo, saj ima dodane naravne izvlečke karitejevega masla in svile. Toaletni papir je zelo mehak, saj je narejen iz 100% vlaken čiste celuloze, v papir pa je za prijetnejši občutek vtisnjen še reliefni vzorec vpojnih blazinic.


Otroško umivanje rok
 

Motivacija je super organizacija

Ker vemo, da znajo biti otroci trmasti in, da je sedenje pri miru včasih pravi zalogaj, si lahko pomagamo z motivacijskimi triki.


Privajanja na straniščno školjko se lahko lotimo s pomočjo igre. Na stranišče ali kahlico posadimo otrokovega najljubšega medvedka in ga pohvalimo kako je priden – kmalu bo želel poskusiti tudi otrok. Medvedku lahko priložimo še priljubljeno knjigo, ki bo otroka čim dlje obdržala na mestu.


Pod medvedka lahko postavimo tudi plastelin in s tem imitiramo, da se je pokakal, nato pa mu entuziastično čestitamo! Seveda ne smemo pozabiti tudi na higieno rok. Otroci se radi zgledujejo po odraslih in jih posnemajo, zato je najboljše, da so starši prvi in pravi zgled.


Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.