Decorative pattern
Decorative cotton image

4 enostavni nasveti za odstranjevanje živalske dlake v stanovanju

Paloma 09 Web Naslovna Zivalske Dlake Decorative shadow Decorative cotton image

Hišni ljubljenčki v naše življenje prinesejo veliko radosti in ljubezni, vendar pa se pogosto ob tem pojavi tudi nekaj manj prijetnega – dlaka povsod po stanovanju. Čeprav je odstranjevanje dlake s pohištva lahko izziv, vam predstavljamo nekaj preprostih nasvetov in trikov, s katerimi se boste zlahka znebili nadležne dlake ter ohranili svoj dom čist in brezhiben.

Decorative background
Paloma 09 Web Zivalske Dlake 01
 

1. Redno čiščenje in sesanje

Ko imate hišnega ljubljenčka, je redno čiščenje in sesanje ključnega pomena. Uporabite sesalnik, ki je opremljen s posebno krtačo za dlako hišnih ljubljenčkov, saj ta omogoča bolj učinkovito odstranjevanje dlake s pohištva. Priporočljivo je, da notranjost stanovanja sesate vsaj enkrat na teden, saj lahko tako preprečite kopičenje dlak.  

Pri čiščenju pohištva vam seveda lahko pomagajo Paloma Pro Clean brisačke, ki so najboljša izbira za čiščenje vseh gladkih površin, saj ne puščajo muck in površino pobrišejo do popolnega sijaja.

Paloma 09 Web Zivalske Dlake 02
 

2. Nujna oprema vsakega lastnika hišnih ljubljenčkov – valjček z lepljivimi trakovi

Je sploh kaj bolj nadležnega od tega, da se vam na črna oblačila nalepi mačja ali pasja dlaka? Takrat lastniki hišnih ljubljenčkov uporabijo čistilni lepljivi valjček za čiščenje oblek. A obleke niso edine, ki vam bodo hvaležne. Valjček lahko uporabite tudi za odstranjevanje dlak s površin, kot so sedežna garnitura, oblazinjeni stoli ali postelja. Nato jih še posesajte in vse bo izgledalo kot novo. 

Paloma 09 Web Zivalske Dlake 03
 

3. Uporaba prevlek in zaščitnih materialov

Prevleke so odlična rešitev za zaščito vašega pohištva pred živalsko dlako. Namestite prevleke na sedeže in naslone, ki jih je mogoče enostavno odstraniti in oprati. Tako boste lahko redno menjali prevleke in popestrili notranjo opremo doma, hkrati pa boste zmanjšali kopičenje dlake na pohištvu. Poleg tega pri izbiri pohištva razmislite o materialih, kot je umetno usnje, na katere se dlaka manj prilepi. Te vrste materialov omogočajo lažje odstranjevanje dlak ter ohranjajo pohištvo bolj čisto.

Paloma 09 Web Zivalske Dlake 04
 

4. Redna nega ljubljenčka

Ena od najučinkovitejših metod za obvladovanje živalske dlake je redno česanje in nega hišnega ljubljenčka. Ko ga redno krtačite in negujete, zmanjšate količino izpadle dlake, ki bi se sicer znašla na vašem pohištvu. Pri tem lahko uporabite krtačo, nekateri hišni ljubljenčki pa naravnost obožujejo česalne rokavice. 

  

Z upoštevanjem teh preprostih nasvetov boste zmanjšali količino dlak hišnega ljubljenčka v svojem domu in ustvarili čistejše ter bolj prijetno okolje zase in zanj. Z malo truda boste lahko uživali v čudovitem in čistem domu, kjer bosta skupaj ustvarjala nepozabne trenutke. 

Oglejte si tudi

E-novice

Ostani na tekočem z ekskluzivnimi trenutki, nasveti in novostmi iz sveta Palome!

Hvala za prijavo na Palomine e-novičke!

Za uspešen zaključek prijave klikni na povezavo, ki smo jo poslali v tvoj e-nabiralnik.

Tam te čaka naše sporočilo in povezava, s katero potrdiš svoj e-naslov. Veselimo se, da bomo s tabo lahko delili naše novosti, fantastične trenutke in palomastične trike za vsakdan.
Decorative feather
Hash sign

Sledi nam
na družbenih omrežjih

Ta stran uporablja piškotke

Na našem spletnem mestu uporabljamo naslednje piškotke za zagotavljanje najboljše uporabniške izkušnje: nujno potrebni, analitični. Več informacij.