Obisk MGRT in NS družbe Paloma

1. 2. 2019

(Sladki Vrh, 1. 2. 2019) Družba Paloma d.d. in njen lastnik družba ECO-INVESTMENT sta načrte za investicijo v povečanje proizvodnih kapacitet, produktivnost in izboljšanje delovnih pogojev včeraj na sedežu družbe v Sladkem Vrhu predstavila državnemu sekretarju, Alešu Cantarutti-ju in predstavnikom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Predstavniki ministrstva so se seznanili z investicijskimi načrti in priložnostmi razvoja družbe, po katerih se bodo v najkrajšem možnem času, po pridobitvi vseh dovoljenj, pričela pripravljalna dela za izvedbo investicije. Z izvedbo investicije bo Paloma izboljšala učinkovitost in povečala proizvodne kapacitete v Sladkem Vrhu na 90.000 ton papirja letno. Investicija se bo po pričakovanjih uvrščala med eno izmed večjih investicij v Sloveniji v letu 2019.

 

Pri izvedbi del bo sodelovala interna ekipa skupaj s strokovnjaki iz Palome, ki bo vodila in koordinirala izvedbo del. Investicija vključuje novo enoto za pripravo papirnega stroja s širino 5,5-metrov in hitrostjo obratovanja 2.000 m/minuto ter preusmerjevalnik in novo skladišče za matične zvitke. S tem načrtujejo zmanjšanje operativnih tveganj, zmanjšanje stroškov proizvodnje, izboljšanje kakovosti papirja in povečanje količine proizvodnje, da bi zadostili povečanim potrebam na trgu v regiji JV Evrope, v Nemčiji, Avstriji ter v Švici.

 

Richard Žigmund, predsednik uprave Skupine SHP in član nadzornega sveta družbe Paloma, d.d. je povedal: ″Investicija je v sedanjem stanju proizvodnje nujna za Palomo. Dokončno odločitev glede investicije bomo lahko sklenili, ko bomo imeli vsa potrebna dovoljenja, ki jih pričakujemo do konca februarja 2019, potrditev gradbenega dovoljenja in dovoljenja Agencije RS za okolje. Ko bomo dobili potrditev dovoljenj, bomo predstavili natančne načrte izvedbe investicije.″

 
 
 
 

Skupinska fotografija predstavnikov SHP skupine in predstavnikov MGRT (od leve proti desni):

 

  • Vladimir Maher-podžupan občine Šentilj
  • Richard Žigmund - predsednik uprave SHP skupine
  • Miroslav Vajs - predsednik Nadzornega sveta Paloma d.d.
  • Jaroslav Fic - predsednik uprave Paloma d.d.
  • Aleš Cantarutti - Državni sekretar 
  • Jernej Tovšak - generalni direktor Direktorat za internacionalizacijo, podjetništvo in tehnologijo
  • Stevan Lomić - član uprave Paloma d.d.)
 
 

Kontakt

Paloma d.d.
Sladki Vrh 1
SI - 2214 Sladki Vrh Slovenija
 
+386 (0)2 6457 100
 

Spremljajte nas